Go to Top

Alfara registra menys incidències per problemes de convivència alhora que arriben les primeres sancions

Alfara del Patriarca registra menys incidències per problemes de convivència que en anys anteriors. En desembre de 2021 es va aprovar una nova ordenança municipal de convivència, que es va fer efectiva en 2022. En el que va d’any gràcies a aquesta nova normativa s’han notificat dues denúncies per molèsties de sorolls al veïnat, i un tercer cas es troba en tramitació.

Aquestes infraccions administratives son objecte de sancions, amb una multa fins a la xifra màxima de 750 euros i un mínim de 300 euros. Les sancions pecuniàries que s’han proposat en funció de les infraccions comeses i les circumstàncies de cada denúncia, han suposat una sanció de 450 euros en els casos notificats fins al moment.

Des de la Policia Local indiquen que per diferents motius aquest any s’ha registrat un menor nombre d’incidències en matèria de sorolls i molèsties entre el veïnat. No obstant això, encara hi ha un gran desconeixement de l’Ordenança Municipal de Convivència entre la població.

L’ajuntament d’Alfara del Patriarca creà una guia ràpida de la seua nova Ordenança de convivència en quatre idiomes: anglés, francés, castellà i valencià. Aquests díptics s’han repartit en residències, centres universitaris, immobiliàries de la zona, així com dependències municipals i policia local. La normativa completa també està disponible a la web del consistori. “L’objectiu és facilitar el coneixement de l’existència d’unes normes de respecte i correcte comportament veïnal, per a facilitar les bones relacions entre els habitants del municipi”, explica Julio Berga, regidor d’Urbanisme i Serveis Municipals.

L’ordenança recull com a regla general que qualsevol acte o comportament veïnal ha de desenvolupar-se dins de les normes lògiques del civisme, mantenint una actitud dins dels límits de la bona convivència ciutadana i del respecte als altres. L’ordenança estableix que es consideren responsables d’aquestes infraccions i sancions: la persona causant de la pertorbació amb el seu comportament, per acció o omissió, de manera individual o com a partícip en una actuació col·lectiva; els ocupants d’un domicili o local pel que fa a les actuacions dutes a terme en el seu interior quan siguen identificats o identificables pels agents de policia local o pels titulars d’aquests immobles en cas d’estar arrendats; el titular o usuari del focus emissor; o el responsable de les obres.

 

ORDENANZA MUNICIPAL DE CONVIVENCIA

ORDENANÇA MUNICIPAL DE CONVIVÈNCIA

MUNICIPAL REGULATIONS FOR NEIGHBOURLY BEHAVIOUR

ORDONNANCE MUNICIPALE DE VIVRE ENSEMBLE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X