Go to Top

L’Ajuntament d’Alfara del Patriarca impulsa una nova edició dels pressupostos participatius

Hui, coincidint amb el Dia Internacional de la Democràcia, l’Ajuntament d’Alfara del Patriarca presenta una nova edició dels Pressupostos Participatius sota la denominació ‘Decidim Alfara 2022’ i a la qual es destinarà un import econòmic de 25.000 € per executar totes les propostes veïnals que siguen traslladades durant el procés participatiu; un 66% més respecte a l’any anterior.

La població alfarera podrà traslladar les seues propostes del 19 de setembre al 2 d’octubre de 2022, a través de dos canals diferents:

D’una banda, l’Ajuntament ha dissenyat el Portal de Participació Ciutadana municipal (https://participacio.alfaradelpatriarca.es/), mitjançant el qual el veïnat podrà enviar qualsevol proposta emplenant un senzill formulari telemàtic. A més, aquesta plataforma permetrà que qualsevol veí o veïna òbriga debats sobre assumptes d’interés local o que el consistori formule consultes públiques sobre aspectes de gran rellevància per al poble.

D’altra banda, amb la voluntat de combatre la bretxa digital i apropar el procés participatiu al carrer, es col·locaran tres urnes en diferents dependències municipals, on la ciutadania podrà depositar les seues peticions presencialment sense cap limitació, més enllà de l’horari d’atenció del servei públic. Les urnes es trobaran a l’ajuntament, a la biblioteca municipal, i al poliesportiu.

Per últim, cal destacar que el Consell Veïnal tindrà la prerrogativa de proposar directament els projectes que estime convenient donant la seua importància com a òrgan de deliberació i de participació.

Una vegada conclosa la fase de recollida de propostes, es reunirà la Taula de Valoració que, composta per personal tècnic municipal i una persona de la coordinació externa del projecte, serà l’encarregada d’estudiar la viabilitat legal, tècnica i econòmica de totes les peticions ciutadanes i d’emetre l’informe d’admissió i exclusió de les propostes.

Quan s’haja emés aquest informe, s’obrirà la fase de votació ciutadana del 10 d’octubre al 23 d’octubre de 2022, perquè el veïnat determine quines són les proposicions que s’executen en el municipi a partir de gener de 2023.

L’alcaldessa, Marisa Almodóvar, ha afirmat que “es tracta d’una gran oportunitat per a canalitzar les demandes ciutadanes amb la finalitat de transformar-les en realitats. Incloure a la ciutadania en la presa de decisions del consistori és un aspecte fonamental per al desenvolupament dels valors de govern obert”.

El desenvolupament del projecte ha sigut possible gràcies al suport econòmic de l’Àrea de Govern Obert i Transparència de la Diputació de València i de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

X