Go to Top

Igualtat presenta “El passeig morat de Mussi”, un projecte per conscienciar la infància sobre les desigualtats per raó de gènere.

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alfara de Patriarca presenta dimarts que ve, 25 de febrer, al Centre Cívic el projecte de coeducació “El passeig Morat de Mussi” amb l’objectiu que les xiquetes i xiquets prenguen consciència de les desigualtats per raó de gènere, quant a rols, activitats i actituds, desenvolupant una actitud crítica davant d’aquestes i afavorint el desenvolupament de l’afectivitat i les relacions personals positives.

El projecte que es desenvoluparà en diversos cursos escolars, enguany se centrarà en la població infantil de 0 a 6 anys. És per això, que des del departament d’Igualtat es repartirà a tots els centres escolars un pack de llibres coeducatius i als alumnes es distribuirà un saquet amb un dibuix per pintar, una cera de color morat i un imant.

Dins dels saquets s’inclou una guia didàctica per a les famílies que pretén ser un instrument de suport útil i senzill on s’integra els diferents models familiars que conviuen en la nostra societat fomentant un canvi d’actitud.

Biblioteca Municipal

La Biblioteca Municipal i la seua regidoria de Cultura han col·laborat estretament en aquest propòsit cedint la seua imatge per al projecte. I és que, a la biblioteca disposaran dels mateixos contes que es lliuraran als col·legis perquè les xiquetes i xiquets puguen prestar-los amb el seu carnet d’usuari. Aquests volums estaran en una prestatgeria especial adaptada per a la infància a l’abast de totes i tots; i a la qual arribaran a través d’un passeig morat que recorrerà tota la sala de la biblioteca.

Altres activitats

“El passeig de Mussi” es completa amb contacontes i tallers que es realitzaran des del mes de febrer fins al mes de maig a diferents instal·lacions públiques. El primer contacontes serà el 27 de febrer a la Biblioteca Municipal. El següent es realitzarà en “L ‘Escoleta” i podran acudir totes les mares i pares que vulguen. El 28 de maig “Lay contacontes” acudirà al Poliesportiu per ensenyar-nos coeducació a través de les narracions.

El 25 d’abril, un taller als Jardins Municipals, ens aportarà una mirada crítica al nostre entorn amb perspectiva de gènere.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

X