Go to Top

El Punt Violeta d’Alfara del Patriarca recull vora 500 testimonis per prevenir casos de violència de gènere

La regidoria d’Igualtat de l’ajuntament d’Alfara del Patriarca va instal·lar un Punt Violeta la setmana del 21 al 25 d’agost de 2022 amb motiu de la celebració de les seues festes patronals. Aquest espai va gaudir d’una gran afluència de gent interessada en la informació i atenció que s’oferia en aquest estand. Un total de 476 persones respongueren un qüestionari elaborat per tal de recaptar les preocupacions de la ciutadania al voltant d’aquesta matèria.

L’objectiu d’aquest punt va ser vetlar perquè tota la ciutadania puga gaudir d’unes festes lliures de violència, a més es va posar en marxa una campanya per prevenir i informar al voltant de la submissió química. La campanya es va dividir en dues accions. Per una banda, l’elaboració d’un qüestionari que permetia conéixer el punt de vista de la ciutadania, i, per altra banda, obtindré informació per mitjà de converses amb les persones que s’apropaven al punt violeta.

“L’afluència de persones al punt violeta es va veure afectada per les últimes notícies als mitjans de comunicació al voltant de la submissió química”, expliquen les tècniques de Nimia que atenien en aquest punt junt amb personal de l’ajuntament. Una gran quantitat de joves s’interessaren per la coneguda com a “punxada”.

Un 66,6% de les respostes al qüestionari foren realitzades per dones, un 31,1% per homes, i 1,3% per altres identitats. La xifra de dones que han participat en l’enquesta pot explicar-se per què s’associa un Punt Violeta amb elles i, per tant, són les que més s’apropen per a la cerca d’informació, a més enguany amb la submissió química s’ha notat que tenien moltes més inquietuds em dubtes al respecte, especialment amb la necessitat de poder conéixer els símptomes i els protocols a seguir. Respecte als homes, cal dir que mostraren interés a saber com actuar en cas de presenciar una agressió. La participació es va concentrar principalment en les persones menors de trenta anys.

El personal tècnic de Nimia destacà la seguretat al recinte. Al costat del Punt Violeta es trobava en el recinte personal de seguretat privada que revisaven els objectes que cada persona portava a l’entrada. També a l’exterior del recinte estaven presents els cossos de seguretat de la Guàrdia Civil i de la Policia Local. Per tant, hi havia un ampli cos de seguretat. Així i tot, la seguretat continua sent una preocupació de la ciutadania, que també valora la importància i necessitat dels punts violeta i l’educació.

Des del consistori també es dugué a terme la campanya municipal en xarxes socials contra les agressions sexuals en festes “I tu, respectes?”, que comptà amb la participació de les Filles de Maria i els Clavaris de Santa Bàrbara per tal de connectar amb la població més jove. “Estem molt contents de la bona acollida que ha tingut el punt violeta i les accions dutes a terme”, explica Marisa Almodóvar, alcaldessa d’Alfara del Patriarca i regidora d’Igualtat.

X