Sobre l’ideal romàntic de la nostra cultura existeixen una sèrie de creences, socialment compartides, que es poden utilitzar de referència sobre allò que és o no és amor vertader. Són falses creences que han influenciat a la societat al llarg de la història i la seua acceptació pot contribuir a mantenir relacions tòxiques i la violència en la parella.
L’amor romàntic està sustentat per diferents mites que es transmeten mitjançant la socialització, per això, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alfara del Patriarca amb la implementació de l’acció 58 de l’àrea 6 (prevenció i lluita contra la violència de gènere i sexista) del II Pla Municipal d’Igualtat, pretén reconèixer els mites que existeixen de l’amor romàntic per a poder treballar així contra la Violència de Gènere.
Des que naixem ens ensenyen que l’amor és lluitar i patir, estar per a l’altra persona, que la gelosia és sinònim d’amor ple. Existeixen moltes creences falses sobre les relacions de parella i totes les inseguretats que aquestes comporten. D’aquesta manera, si treballem aquests aspectes podrem contribuir al fet que tinguen una visió de relacions de parella sana i d’iguals, en la qual la veu de totes dues parts és vàlida i s’ha d’expressar, en tot moment, com ens sentim.
Aquesta actuació s’ha dut a terme gràcies als recursos de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la GVA; i mitjançant la dinamització de la consultora social Equàlitat, participació i igualtat.
Des de l’Ajuntament d’Alfara del Patriarca desitgem que amb la implementació del II Pla Municipal d’Igualtat continuem construint un municipi més inclusiu i igualitari.
Deixa un comentari