Go to Top

Alfara del Patriarca pinta pictogrames als passos de vianants de la població per afavorir la inclusió

L’ajuntament d’Alfara del Patriarca inclou pictogrames en els passos de vianants de la població, per afavorir la inclusió de persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). Aquests treballs s’han iniciat en zones escolars i poliesportiu, però es desenvoluparan en altres parts del municipi, atenent especialment a zones de trànsit infantil.

L’empresa encarregada de la senyalització viària, Trillo Señalizaciones, ha comptat en l’assessorament i validació dels pictogrames per part de l’Associació Aragonesa d’Autisme. Aquest projecte, que s’integra dins del Pla de Mobilitat i Accessibilitat d’Alfara del Patriarca, busca fer de la població un municipi més inclusiu i segur, i consisteix a col·locar en la primera franja del pas de vianants quatre pictogrames blaus (‘para’, ‘mira’, ‘cotxe parat’, ‘creua’). Aquests dibuixos del color que s’utilitza com a símbol de les persones amb autisme, a més d’ajudar a la seua comprensió en cas de TEA, és un reforç per als xiquets que estan aprenent el funcionament dels passos de vianants i serveix de recordatori a la ciutadania de la seqüència de passos correcta abans de creuar. Els textos, breus, que acompanyen als dibuixos, es poden llegir en uns punts en valencià i en altres en castellà. Els pictogrames s’inclouen en els dos sentits de pas i es complementen amb la pintura viària de senyalització de direcció de tràfics, senyals de stop, i altres marques viàries.

“Volem pacificar el pas de vehicles per la població, reduir la velocitat dels mateixos i facilitar que els veïns i veïnes passegen amb seguretat per tota Alfara”, explica Julio Berga, regidor d’Urbanisme, qui recorda que també s’han renovat i ampliat la senyalització vertical en tota la població amb vora 300 noves plaques. La rebaixa de voreres és altra de les prioritats del Pla de Mobilitat i Accessibilitat del municipi, aquest projecte parteix d’un estudi previ en el qual es contemplen accions d’accessibilitat, tràfic i correcció de deficiències en tota la localitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X