Go to Top

Alfara del Patriarca crea un passaport lector per la Igualtat dins del projecte El Passeig Morat de Mussi

L’Ajuntament d’Alfara del Patriarca, a través de la regidoria d’Igualtat, ha entregat hui dos lots de llibres coeducatius per als alumnes de cinqué i sisé de Primària del CEIP Doctora Anna Lluch i del CEE Ramón y Cajal, dins del projecte “El passeig Morat de Mussi”. Aquests llibres també estan disponibles a la biblioteca municipal. Junt amb els llibres, han rebut una carpeta i una guia sobre coeducació.

El projecte “El Passeig Morat de Mussi” tanca cicle amb el seu quart aniversari i per a celebrar-ho s’ha creat també un passaport lector per la Igualtat per a tota la infància del municipi. Aquells xiquets i xiquetes que llegisquen almenys cinc llibres, dels 26 títols coeducatius que ha anat adquirint el consistori tant per a la biblioteca municipal com per a les escoles de la localitat, rebran d’obsequi un estoig i una llapissera, i els més majors, una carpeta i bolígraf (fins a esgotar existències). Per a dur-ho a terme, es repartiran uns carnets/passaports, que se segellaran a la biblioteca municipal a mesura que avance la lectura dels exemplars seleccionats. En les obres hi ha llibres per a xiquets i xiquetes des d’Infantil a sisé de Primària, tots els cicles en els quals s’ha dut a terme el projecte. A més, aquest “Passeig morat de Mussi”, es complementarà amb contacontes i un taller de musicoteràpia destinats a les escoles de la població. L’objectiu és que les xiquetes i xiquets prenguen consciència de les desigualtats per raó de gènere, quant a rols, activitats i actituds, desenvolupant una actitud crítica davant d’aquestes i afavorint el desenvolupament de l’afectivitat i les relacions personals positives.

“Des de la regidoria d’Igualtat treballem per a eliminar les desigualtats existents i avançar per a obtenir una societat més justa i equitativa per a la ciutadania”, explica Almodóvar, alcaldessa d’Alfara del Patriarca i regidora d’Igualtat. Per a Almodóvar, la literatura juga també un paper fonamental com agent socialitzador, i per això, amb aquesta campanya s’han facilitat recursos  que servisquen com a eines de suport a una educació igualitària, no sexista i lliure de discriminacions de qualsevol classe.

El projecte s’ha realitzat amb una subvenció de la Diputació de València dins del programa de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere.

Mussi, representa a la biblioteca municipal d’Alfara, per això, amb aquesta iniciativa es fomenta també aquest espai públic lliure de tota discriminació i amb multitud de llibres i recursos per fomentar la coeducació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X