Go to Top

Acord amb la Univ. Cardenal Herrera-CEU per un servei de fisioteràpia cardiorespiratòria gratuïta

La Universitat Cardenal Herrera-CEU, la Facultat de Ciències de la Salut, presentà un nou servei de rehabilitació cardíaca i respiratòria del qual es poden beneficiar gratuïtament els veïns i veïnes d’Alfara, gràcies a un acord entre el centre educatiu i el Consistori.

El servei es compon d’un tractament amb una efectivitat amplament demostrada internacionalment que es dirigeix a pacients amb malalties respiratòries com bronquitis crònica, asma, EPOC (malaltia pulmonar o malaltia pulmonar obstructiva) o fibrosi quística. També està indicat per a persones que, per exemple, hagen patit un infart o una angina de pit.

L’objectiu és, d’una banda, realitzar una prevenció primària que evite que les persones amb factors de risc puguen desenvolupar certes malalties i, d’altra, tractar a qui ja patix alguna per a evitar que empitjore o tinga recaigudes.

Els professionals de la Universitat compten amb la implicació dels metges d’atenció primària del Centre Auxiliar de Salut d’Alfara per tal d’oferir una prestació personalitzada a cada cas i amb tota la qualitat possible. “Als centres públics, normalment, no s’ofereix atenció post hospitalària d’aquestes malalties, no es realitza una prevenció primària i, moltes vegades, tampoc secundària. Només es tracten els casos greus”, lamenta Fran Ferrer, responsable del servei. “Evitar recaigudes i que no es produïsquen casos crítics són alguns dels nostres objectius”, afegeix. El procediment per a sol·licitar l’assistència comença per demanar cita prèvia telefònica (96 136 90 00) o contactar amb el metge de capçalera perquè els professionals realitzen una valoració i determinen la pertinença del tractament i la seua configuració.

X