Go to Top

Escolars d’Alfara realitzen un mapa de la població amb distàncies i temps per a fomentar la mobilitat a peu

L’ajuntament d’Alfara del Patriarca, dins de la Xarxa de Ciutats que Caminen, ha realitzat un taller als alumnes de 4t de Primària del CEIP San Juan de Ribera per a fomentar els trajectes a peu dels escolars. A través d’aquesta activitat, els xiquets i xiquetes han elaborat un mapa amb els llocs de la població que més visiten i la distància i temps que els costa arribar des de l’escola.

D’aquesta manera, “es vol fomentar hàbits de vida saludable, posant èmfasi en la importància de caminar i la facilitat de fer-ho en una població com la nostra en la qual en pocs minuts es pot arribar a qualsevol punt”, explica Jaume Martínez, regidor d’Educació. Després de l’elaboració del taller, que va tindre lloc el 4 i 5 de maig, els dissenyadors de Ciutats que Caminen plasmaren el treballat en el col·legi en un “metrominuto” amb els llocs més freqüentats pels menors. Adaptant així el metrominuto inicial de la població als interessos dels veïns i les veïnes més joves de la localitat.

Després de la incorporació d’Alfara a la Xarxa de Ciutats que Caminen en 2021, es continua treballant en el foment de la cultura de la mobilitat sostenible amb diferents iniciatives tant en l’àmbit escolar com de pacificació del trànsit i millora de la mobilitat urbana en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. “Posar el focus en la infància és un dels camins i vies per a aconseguir una població més sostenible i saludable”, explica Marisa Almodóvar, alcaldessa d’Alfara del Patriarca.

En les sessions informatives realitzades als escolars també es van explicar els beneficis de substituir l’ús de vehicles de motor pels trasllats caminant, entre els avantatges analitzats van comentar que millora la salut de les persones i del planeta, s’estalvia, es guanya temps per a pensar, caminar redueix estrés, cuida del municipi, millora les relacions socials, dona sentit a l’espai públic, i fomenta les compres en el xicotet comerç, entre altres aspectes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X