Go to Top

Alfara del Patriarca celebra la setmana de la Cultura Neta

El medi ambient forma part del nostre dia a dia. És el conjunt dels valors naturals, socials i culturals que confluïxen en un lloc i un moment determinat.

La cultura ens ajuda a reflexionar sobre els principals aspectes que afecten el medi ambient i és el suport a través del qual podem transmetre estos valors socials i ambientals per a adquirir hàbits saludables i sostenibles. Des de “Cultura Neta” et convidem a participar dels nostres tallers on, a través de l’art, fomentem el respecte per l’entorn que ens envolta i els recursos dels quals disposem, fent un ús sostenible d’estos. Per a això, considerem que al llarg de la història les tradicions poden jugar un paper fonamental en la promoció de la sostenibilitat. Estes tradicions culturals modelen la nostra percepció de l’entorn natural. La forma en què ens relacionem amb la naturalesa mitjançant l’artesania, patrimoni artístic i les arts escèniques.

En un món capitalista i globalitzat, algunes tradicions culturals relacionades amb el medi ambient poden perdre’s o estar en perill de desaparéixer. No obstant això, hi ha un moviment creixent que pretén adaptar estes tècniques contribuint a la resiliència ambiental i la sostenibilitat cultural.

Per a això i la seua conservació, el projecte de “Cultura Neta” pretén mitjançant l’ús de l’artesania, la ecocosmètica i la conscienciació mediambiental mitjançant les arts escèniques, acostar a la societat un sentit de la Cultura com a eix de la sostenibilitat com recull la UNESCO on “el patrimoni cultural a les indústries culturals creatives, la cultura és facilitador i motor de les dimensions econòmica, social i ambiental del desenvolupament sostenible”.

Programació de la Setmana de la Cultura Neta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X