Go to Top

Alfara del Patriarca crea un passaport lector per la Igualtat dins del projecte El Passeig Morat de Mussi

L’Ajuntament d’Alfara del Patriarca, a través de la regidoria d’Igualtat, ha entregat hui dos lots de llibres coeducatius per als alumnes de cinqué i sisé de Primària del CEIP Doctora Anna Lluch i del CEE Ramón y Cajal, dins del projecte “El passeig Morat de Mussi”. Aquests llibres també estan disponibles a la biblioteca municipal. Junt amb els llibres, han rebut una carpeta i una guia sobre coeducació.

El projecte “El Passeig Morat de Mussi” tanca cicle amb el seu quart aniversari i per a celebrar-ho s’ha creat també un passaport lector per la Igualtat per a tota la infància del municipi. Aquells xiquets i xiquetes que llegisquen almenys cinc llibres, dels 26 títols coeducatius que ha anat adquirint el consistori tant per a la biblioteca municipal com per a les escoles de la localitat, rebran d’obsequi un estoig i una llapissera, i els més majors, una carpeta i bolígraf (fins a esgotar existències). Per a dur-ho a terme, es repartiran uns carnets/passaports, que se segellaran a la biblioteca municipal a mesura que avance la lectura dels exemplars seleccionats. En les obres hi ha llibres per a xiquets i xiquetes des d’Infantil a sisé de Primària, tots els cicles en els quals s’ha dut a terme el projecte. A més, aquest “Passeig morat de Mussi”, es complementarà amb contacontes i un taller de musicoteràpia destinats a les escoles de la població. L’objectiu és que les xiquetes i xiquets prenguen consciència de les desigualtats per raó de gènere, quant a rols, activitats i actituds, desenvolupant una actitud crítica davant d’aquestes i afavorint el desenvolupament de l’afectivitat i les relacions personals positives.

“Des de la regidoria d’Igualtat treballem per a eliminar les desigualtats existents i avançar per a obtenir una societat més justa i equitativa per a la ciutadania”, explica Almodóvar, alcaldessa d’Alfara del Patriarca i regidora d’Igualtat. Per a Almodóvar, la literatura juga també un paper fonamental com agent socialitzador, i per això, amb aquesta campanya s’han facilitat recursos  que servisquen com a eines de suport a una educació igualitària, no sexista i lliure de discriminacions de qualsevol classe.

Mussi, representa a la biblioteca municipal d’Alfara, per això, amb aquesta iniciativa es fomenta també aquest espai públic lliure de tota discriminació i amb multitud de llibres i recursos per fomentar la coeducació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X