Go to Top

Alfara convoca el seu II concurs de poesia ampliant els premis i publicant un llibre dels finalistes

L’Ajuntament d’Alfara del Patriarca, a través de la regidoria de Cultura, convoca el seu segon concurs de poesia per a majors de divuit anys. Aquesta edició, amb els trenta poemes finalistes es publicarà un llibret commemoratiu del certamen, que serà presentat en el mateix acte de lectura dels poemes i de lliurament dels premis. El conjunt de les obres serà publicat per l’editorial Sargantana NPQ.

Després de l’èxit de la primera edició, aquest certamen es consolida com una eina propera i participativa de foment del valencià. El primer any es va publicar un llibre amb els 27 poemes finalistes, aquesta edició s’amplia el nombre de finalistes. El termini de recepció d’originals es tancarà el 5 de maig a les dotze de la nit. Cada participant podrà presentar un poema inèdit, en valencià, que no haja estat guardonat en altres concursos i que no supere els 28 versos escrits amb ordinador, amb un títol, amb cos 12 i un interlineat d’1,5. “Aquest certamen és una aposta de la nostra població per la poesia i cultura en valencià”, explica Jaume Martínez, regidor de Cultura. Alfara del Patriarca té grans referents en l’àmbit de la poesia, com Mari Carmen Arnau, qui forma part del jurat i organització d’aquest concurs. L’artista local Enric M. Català, col·labora, per altra banda, amb la imatge gràfica del certamen.

Aquesta edició s’atorgaran tres premis. L’autor o autora de la poesia guanyadora rebrà d’obsequi un menú degustació, valorat en 120,00 €, per a dues persones en algun dels restaurants que formen part de Tastem l’Horta, Club de Producte Gastronòmic de Turisme Carraixet. L’autor o autora de la segona i tercera millor poesia, rebrà una cistella de productes de proximitat de comerços adherits a Tastem l’Horta, valorades en 30,00 € cada una. A més, els trenta autors/autores finalistes rebran un diploma acreditatiu del II Concurs de Poesia d’Alfara del Patriarca.

Entre la proposta cultural d’Alfara del Patriarca destaca en abril la Setmana del Llibre i els Premis Sambori Local, i, al segon semestre de l’any: Juliol a la Fresca, i Cultura en família.

BASES

X