Go to Top

El CEIP San Juan de Ribera d’Alfara del Patriarca rep el Segell ‘Vida Saludable’ del Ministeri d’Educació

El CEIP San Juan de Ribera d’Alfara del Patriarca ha sigut guardonat amb el Distintiu de Qualitat “Segell Vida Saludable” que atorga el Ministeri d’Educació. Aquest reconeixement va dirigit als centres que fomenten l’aprenentatge de la salut en l’àmbit educatiu, així com pràctiques de vida saludable i una Educació Física per a l’adequat desenvolupament personal i social al llarg de l’escolarització de l’alumnat.

A aquesta convocatòria s’havien presentat més de 400 escoles i tan sols han sigut distingits 38 centres de tota Espanya. A més, el CEIP San Juan de Ribera ha rebut la segona millor qualificació nacional. “Desitgem que tota la comunitat educativa estiga tan satisfeta com nosaltres, ja que el gran esforç que es fa des del centre està reconegut en l’àmbit d’Estat. Continuarem impulsant activitats en benefici del nostre alumnat, de la nostra comunitat educativa i del nostre entorn”, explica Bárbara Tomás, directora del col·legi. Per part seua, Jaume Martínez, regidor de Cultura, ha volgut traslladar l’enhorabona al centre per aquest reconeixement i ha posat de manifest “la gran feina en equip i la implicació de la comunitat educativa, familiars, entorn i institucions per a aconseguir una vida activa i saludable de tots els xiquets i xiquetes de la població”.

Des del centre es desenvolupen metodologies actives i de respecte cap a la infància, i duen a terme diferents projectes en els quals es treballa tant de manera transversal com interdisciplinària dins de les diferents àrees amb l’objectiu de crear “una escola que emocione als seus alumnes, que els faça feliços, se senten sans i els eduque per a la vida en societat”.

Enguany el projecte anual del centre han sigut els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en els quals es basa l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Però també s’ha dut a terme nombroses iniciatives basades en l’alimentació saludable i sostenible, reciclatge, tallers de reanimació cardiovascular, pati inclusiu, actiu i coeducador, convivència positiva, i el programa RETO d’emocions a l’escola, entre altres. En l’àmbit de l’educació física, es realitzen multitud d’activitats esportives i es fomenten els esports minoritaris. El centre participa des de fa dos anys en el programa d’ “Escoles a la mar” que promociona la Generalitat Valenciana. També participa en el programa d’ “Esport a l’escola +1”, on diferents federacions desenvolupen unitats didàctiques a l’escola. Se celebra el Dia de l’Esport, i per primera vegada s’han celebrat jornades d’esport adaptat. També s’organitzen eixides per l’entorn, carreres solidàries i la ‘Marató al col·legi’. Grans esportistes també han visitat el centre, i s’han dut a terme exhibicions i jornades d’educació viària.

D’altra banda, des de l’Ajuntament s’ha col·laborat amb el CEIP en diferents projectes, com el projecte ‘esmorzars residus zero’, el foment de l’ús de botelles reutilitzables, el ‘metrominuto ‘escolar, tallers d’igualtat i habilitats socials, i diferents activitats i actes físic-esportius.

X