Go to Top

Alfara del Patriarca renova el pati de la seua Escoleta municipal i del CEIP San Juan de Ribera

L’Ajuntament d’Alfara del Patriarca ha renovat en els mesos d’estiu el pati de l’Escoleta Municipal. El nou espai inclou gespa, pintura, hort escolar i nous elements de joc. El consistori ha destinat 22.627 euros d’inversió pròpia a aquestes millores.

D’altra banda, el CEIP San Juan de Ribera també ha redissenyat el seu pati davanter gràcies al Projecte d’Innovació Educativa de la Generalitat Valenciana, una iniciativa en la qual també ha col·laborat l’empresa que gestiona el menjador escolar (Colevisa) i el consistori d’Alfara del Patriarca.

En aquests dos projectes s’ha comptat amb la col·laboració de la empresa Comunicart i la implicació de la comunitat educativa. Els nous dissenys es basen en la “renaturalització dels patis amb la finalitat de dotar-los de múltiples elements de joc i educació, perquè xiquets i xiquetes juguen i aprenguen en un entorn agradable i natural, que multiplique el seu inesgotable potencial creatiu i d’aprenentatge”, segons s’explica en la memòria de l’actuació. Les àrees d’intervenció han estat estructurades en zones (zonificació) per a concentrar els elements de millora del pati i facilitar la diversificació de recursos i usos segons les diferents necessitats educatives i de gustos dels escolars.

En l’Escoleta, s’han afegit diversos jocs de fusta, com uns troncs amb forma de llapis, troncs de seient a manera de puf i dos tipis, així com una paret musical. S’ha volgut renaturalitzar l’espai amb elements naturals i un petit hort. “Volem que el pati forme part dels nous canvis pedagògics”, afirma Jaume Martínez, regidor d’Educació.

Per altra part, en el pati davanter del CEIP San Juan de Ribera s’ha dividit l’espai en 4 grans zones de joc i elements educatius, consistents en un circuit viari, una zona de classe d’exterior, un joc amb aigua, i un espai amb diferents casetes. L’actuació ha tingut en compte l’adaptació al projecte d’ampliació del centre amb el Pla Edificant, del que s’està a l’espera de l’assignació de fons i aprovació d’execució per part de la Generalitat Valenciana.

“Aquest disseny global és una mostra de la nostra aposta per patis actius i coeducatius”, detalla Bàrbara Tomás, directora del CEIP San Juan de Ribera. Per part seua, Silvia Llopis, directora de L’Escoleta, es mostra molt satisfeta del resultat de l’actuació i assegura que “el nou espai afavorirà el desenvolupament dels menors amb una metodologia basada en l’exploració, manipulació i coneixement de l’entorn”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X