Go to Top

Alfara del Patriarca inicia una campanya contra les agressions sexuals en festes

L’Ajuntament d’Alfara del Patriarca, amb motiu de les seues Festes Patronals 2022, que tindran lloc del 14 al 25 d’agost, llança diverses accions basades en el respecte; totes elles emmarcades en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat, entitat que ha atorgat el finançament de la iniciativa.

La campanya municipal contra les agressions sexuals en Festes “I tu, respectes?”, és una de les actuacions de sensibilització i conscienciació dissenyades dins d’aquest programa. En aquest sentit, es tracta d’una campanya de tipus gràfic i audiovisual que permetrà crear un contingut directe i efectiu a través de les xarxes socials. Marisa Almodóvar, alcaldessa d’Alfara del Patriarca, explica que l’objectiu és crear esperit crític i també un espai de reflexió on repensar comportaments que, de vegades, es normalitzen al si de les nostres societats. I és que, el control, l’assetjament, la por o, en una última instància, l’agressió o la violació, no es deuen tolerar ni consentir; motiu pel qual s’ha vist necessària l’elaboració d’aquesta iniciativa.

La campanya compta amb la participació de les Filles de Maria i els Clavaris de Santa Bàrbara, protagonistes de les 11 creativitats i el vídeo d’impacte final que conformen aquesta. Amb les persones participants d’ambdues associacions es llança un missatge de força que busca previndre i combatre que accions com les anomenades es produïsquen a les Festes Patronals 2022 d’Alfara. “Amb tot, en els següents dies, gaudirem d’aquesta campanya a les xarxes socials oficials del consistori, per la qual cosa esperem que tinga una bona acollida i difusió”, apunta Almodóvar.

A més, aquestes festes Alfara del Patriarca també es posarà les “ulleres violeta” per descobrir el món amb una mirada crítica i així acabar amb els estereotips de gènere, analitzar situacions injustes i de desavantatge entre homes i dones que d’una altra forma podrien passar desapercebudes. I perquè així siga, hi haurà un ‘punt violeta’ en festes on acudir en cas d’inseguretat o simplement per informar-se i passar-ho bé, ja que disposarà d’un photocall, regals i moltes coses interessants per a conéixer.

“Són dates molt esperades per gran part de la població, seran dies importants amb moltes vivències d’oci tant per a xiquets, jóvens com per a majors.”, explica Almodóvar, qui invita a viure Alfara en festes amb respecte.

X