Go to Top

Miradors de l’Horta tindrà una segona edició després el ple total en les seues activitats

La Mancomunitat del Carraixet donarà continuïtat a aquesta iniciativa per potenciar el turisme a l’horta
El festival perllonga l’exposició de les obres de Vinalesa, Almàssera i Roca-Cúiper fins al diumenge 29 de setembre

El festival Miradors de l’Horta, impulsat per la Mancomunitat del Carraixet per potenciar el turisme sostenible en l’entorn de l’horta, tindrà una segona edició. L’entitat ha anunciat que donarà així continuïtat a aquesta iniciativa després de la clausura del festival, en què han participat turistes i veïns al llarg d’una setmana, realitzant rutes amb bicicleta per conèixer les instal·lacions efímeres, així com gaudint dels concerts i els tallers per a tota la família. El certamen mantindrà al llarg d’aquesta setmana les instal·lacions efímeres a Vinalesa, Almàssera i Roca Cúiper perquè puguen seguir sent visitades.

Des de la Mancomunitat del Carraixet van mostrar la seua satisfacció davant la resposta del públic i van assenyalar que hi va haver ple total en les activitats i rutes guiades. Així mateix, han indicat que es van duplicar les inscripcions a la web del festival respecte a les places ofertades. Només en els tallers infantils van participar més de 450 xiquets i xiquetes amb les seues famílies.

A més, durant els set dies en què s’ha desenvolupat el festival s’han organitzat fins a una dotzena de visites guiades a les instal·lacions, que no han parat també de rebre públic que acudia pel seu compte seguint l’itinerari proposat. Des de l’organització del certamen destaquen que entre les visites s’han registrat turistes del Regne Unit, Holanda i Japó, que van mostrar el seu interès en conèixer de prop la cultura valenciana i els paisatges de l’horta.

La programació del festival ha comptat a més amb una setmana gastronòmica amb la participació de diversos restaurants de l’horta i un Mercat de Productors per promoure la venda d’aliments de quilòmetre zero.

Primera gran aposta per impulsar el turisme a l’horta

El festival Miradors de l’Horta ha estat ideat com la primera gran aposta de la Mancomunitat del Carraixet gràcies al Pla de Dinamització i Governança Turística, impulsat per la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. Al costat del festival s’han realitzat altres accions per atraure als seus municipis un turisme sostenible i no invasiu, com és la creació d’una xarxa de senderisme interpretatiu o la col·locació de codis QR en punts d’interès turístic.

El president de la Macomunitat del Carraixet, Llorenç Rodado, va valorar aquesta primera edició com a “molt positiva”. “L’impacte que ha tingut ha estat molt encertat i no esperàvem aquesta repercussió. El festival i el format és adequat i la idea és continuar amb Miradors de l’Horta “, ha apuntat Rodado. Així mateix, ha afegit que “creiem que és important seguir col·laborant amb l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana”, entitat que ha ajudat en la selecció de les instal·lacions efímeres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

X