Go to Top

La Mancomunitat del Carraixet presenta el Pla de Dinamització i Governança turística

El passat 19 d’abril es va presentar el Pla de Dinamització i Governança turística de la Mancomunitat del Carraixet.

Aquesta és una iniciativa encapçalada per l’Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat Valenciana la qual es convenia amb diverses institucions provincials i locals, en aquest cas, la Diputació de València i la Mancomunitat de l’Horta Nord, en la qual l’alcaldia d’Alfara del Patriarca, en la figura de Llorenç Rodado Mora, ostenta la presidència.

A la presentació de l’acte, al Palau de la Senyoria, van intervenir representants de les tres administracions: Llorenç Rodado Mora, alcalde d’Alfara del Patriarca i president de la Mancomunitat de l’Horta Nord, Josep Gisbert, director de l’Estratègia Territorial Turística de la Generalitat, Pilar Moncho, Diputada de l’Àrea de Turisme, Evarist Caselles, director Gerent del Patronat de Turisme i Javier Herráiz, tècnic del Servei d’Assistència i Inspecció Turística de la Generalitat.

El Pla, que tindrà una durada en conveni de 3 anys preveu una inversió de 300.000 € per institució, 900.000 € en total, una participació en el 33% on, en 2018, cadascuna de les administracions aportarà 70.000 € (210.000 en total); en 2019, cadascuna, 100.000 (300.000 en total) i, en 2020, 130.000 euros per institució (390.000 euros).

Llorenç Rodado, va obrir l’acte apuntant els principals objectius així com les accions plantejades, oferir entre tots els pobles un producte turístic i atraure visitants tant en l’àmbit comarcal com a escala local. Programar jornades de turisme gastronòmic, cultural o de benestar així com descobrir el patrimoni de l’Horta seran els principals eixos de treball.

Des de la Generalitat, Josep Gisbert va transmetre l’aposta pels productes locals i els recursos de la zona, així com la inversió a 3 anys en el territori del Carraixet i dels municipis que es vinculen al projecte. Localitats com Montcada, Godella, Albalat dels Sorells, Almàssera, Alboraia o Meliana han mostrat interés per adherir-se al Pla de Dinamització i Governança Turística, ja que la Mancomunitat ha obert el pla a la participació d’altres localitats confrontants.

Pilar Moncho, diputada de Turisme va esmentar que l’Horta pot oferir un producte turístic excel·lent, així com que l’èxit del pla es lliga a la voluntat de treballar i formar part del pla comarcal.

gobernança portadab-gobernança presentació b-gobernança presentació 3 b-gobernança presentació 2

X