Go to Top

El programa Jove Oportunitat finalitza amb èxit a Alfara del Patriarca en la seua segona edició

El passat dimarts 31 de juliol, va tenir lloc, al Castell de la Senyoria del nostre municipi, l’acte de cloenda i el lliurament de diplomes del programa Jove Oportunitat (JOOP). Aquesta ha estat una iniciativa finançada pel Fons Social Europeu en la qual, mitjançant assessorament professional, l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha facilitat eines a quinze joves d’entre setze i vint-i-un anys procedents dels diferents pobles que conformen la Mancomunitat del Carraixet (Alfara, Bonrepòs i Mirambell, Foios i Vinalesa) per tal de proporcionar-los novament un lligam amb la seua formació i amb el món laboral.

Des d’abril fins a juliol, de manera gratuïta, s’han dut a terme, a l’Espai Jove d’Alfara del Patriarca, tallers i activitats coordinats per l’IVAJ i realitzats per tècnics experts en el tracte amb persones adolescents. Aquests han acompanyat als joves i els han assessorat pel que fa a les opcions professionals que es troben al seu abast, així com a millorar i incrementar la seua formació acadèmica.

El programa ha conclòs amb èxit, amb gran satisfacció per part de tots i totes les participants, que han tret profit tant de les activitats realitzades de manera quotidiana a l’Espai Jove com de totes aquelles de les quals han gaudit fora del centre. Tal com va afirmar Pablo, el seu coach, a l’acte de cloenda de JOOP, allò més important és que les persones que n’han format part han aprés a ser conscients que en tenen nombroses possibilitats i que només es tracta de trobar una vertadera motivació.

L’IVAJ ha agraït a l’Ajuntament d’Alfara la seua predisposició i l’ajuda prestada per part del municipi a aquesta iniciativa. Així doncs, es planteja la possibilitat de tornar a desenvolupar aquest projecte el proper any en altre municipi de la Mancomunitat del Carraixet.

JOOP

X