Go to Top

Alfara del Patriarca impulsa l’adaptació de l’Agenda 2030 a la realitat local

L’Ajuntament d’Alfara del Patriarca inicia un projecte pensat per a treballar els objectius globals des de l’àmbit local. La localització de l’Agenda 2030 té l’objectiu d’assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), adaptant-los de manera específica a les particularitats del municipi. Aquesta iniciativa servirà com a full de ruta per a un model de desenvolupament local que conjugue el progrés social, mediambiental i econòmic.

El projecte, finançat per la Generalitat Valenciana, involucrarà als agents socials, la ciutadania en general i al personal tècnic i polític del consistori en tot el procés. A més, comptarà amb la col·laboració de personal expert en matèria de sostenibilitat.

La priorització dels objectius mundials i la localització de les metes es realitzarà en un total de 3 fases, totes elles amb caràcter participatiu. La primera etapa estarà destinada a la formació, la segona iniciarà un procés exhaustiu de diagnòstic; i, finalment, la tercera, definirà els ODS i les metes a la localitat mitjançant un procés de participatiu i de creació compartida, basat en tècniques de Design Thinking.

En conseqüència, aquest procés participatiu permetrà replegar les opinions i suggeriments de la població, amb la finalitat de garantir una adaptació efectiva de l’Agenda 2030 a la realitat d’Alfara del Patriarca.

Finalment, amb les dades extretes s’elaborarà l’Agenda 2030 local que inclourà objectius, metes i indicadors de seguiment i avaluació per a la construcció d’un municipi socialment responsable i sostenible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X